Somat Logo

Chana Masala

Sastojci:
Broj porcija: 4

  • 400 g konzervisane leblebije
  • 800g konzervisanih mlevenog paradajza
  • 15 g đumbira
  • 4 režnja belog luka
  • 1 crni luk
  • 1 tajlandski čili
  • 1 kašika masala mase
  • 1 kašika mlevenog kumina
  • 1 kašika kurkume
  • 1/2 kašike čilija u prahu
  • 4 kašike putera
  • 50 ml vode
  • so
  • peršun (za ukus)
  • naan hleb (za serviranje)
  • pirinač (kuvan, za serviranje)

Posuđe: daska za sečenje, nož, sito, seckalica za hranu, tiganj, gumena lopatica

Podnaslov

Oljuštite đumbir i beli luk. Oljuštite i iseckajte luk. Procedite konzervisanu leblebiju čuvajući tečnost za drugi recept, ukoliko želite. Dodajte oljušteni đumbir i beli luk, Thail čili, masala masu, mleveni kumin, kurkimu i čili u prahu u secka i blendirjte dok ne postane glatka masa.

Zagrejte puter na tiganju na srednjoj temperaturi. Dodajte crni luk i sos i pržite približno 5 minuta ili dok ne postane prozirno. Dodajte ljuti sos, izdrobljenje leblebije, mleveni paradajz i vodu i ostavite da se krčka približno 10 minuta.

Začinite sa solju po ukusu. Ukrasite peršunom i servirajte naan hleb i kuvani pirinač. Uživajte!

Plašite se nereda? Nemojte!

Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.