Somat Logo

Halibut u mleku sa brokolijem

Sastojci
Broj porcija: 2

  • 100 g halibuta (filet bez kože)
  • 100 g brokolija
  • 100 ml mleka
  • 5 vežnja ruzmarina
  • 100 ml povrća
  • 40 g putera
  • 20 g pahuljica od badema
  • so
  • biber

Posuđe: mali tiganj, kutlača, veliki tiganj, mala kašika, nož, daska za sečenje, kašika sa prorezom

Prepržite mrvice badema dok ne postanu zlatne boje.

Dodajte polovinu povrća i mleka u šerpu, začinite sa dosta soli i bibera. Dodajte ruzmarin i krčkajte u toplom mleku otprilike 3 - 5 minuta.

Zatim, dodajte halibut u vruću, ali ne vrelu vodu (otprilike 90°C)-. Kuvajte približno 3 - 4 minuta, u zavisnosti od debljine.

U međuvremenu, dodajte kašiku soli i vode u šerpu. Isecite brokolina na male parčiće.

Blanširati brokoli u slanoj vodi na 3 - 4 minuta, tako da i dalje bude hrskav. Osušite i ostavite ga sa strane.

Istopite puter u tiganju, dodajte povrće i polako dodajte sve u šerpu.

Zatim, ubavite isečen brokoli u puter. Začinite solju i biberom po želji. Servirajte halibut na brokoli i dekorišite sa mrvicama badema.

Plašite se nereda? Nemojte!

Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.