Somat Logo

Jaje u hlebu

Sastojci
Broj porcija: 2

  • 4 kriške hleba
  • 4 jajeta
  • 300 g pavlake
  • 100 g fraiše krema
  • 150 g peršuna
  • 1/2 crnog luka
  • 20 g rotkvica
  • so
  • biber
  • puter za prženje

Posuđe: rerna, kalup za kolače, daska za sečenje, nož, velika činija, žica za mućenje, velika vatrostalna činija

Prethodno zagrejte rernu na 160°C. Sitno iseckajte luk. Krupno iseckajte peršun. Tanko iseckajte rotkvice. Naprevite rupu u sredini kriške hleba koristeći kalup za kolače.

U velikoj činiji zajedno promeštajte pavlaku, fraiše krem, rotkvice, luk i peršun. Začinite po ukusu solju i biberom.

U velikoj vatrostalnoj činiji pržite hleb na puteru na srednjoj temperaturi otprilike 1 do 2 minuta sa obe strane. Kada se blago zarumeni sa obe strane, razbijte jaje na centar svakog parčeta hleba i prebacite činiju u prethodno zagrejanu rernu da se peče na temperaturi od 160°C na 3 - 5 minuta dok jaje ne pobeli i žumance blago ne očvrsne. Začiniti po ukusu sa solju i biberom. Servirajte sa rotkvicama i umakom. Ukrasite perčunom. Uživajte!

Plašite se nereda? Nemojte!

Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.