Somat Logo

Mini kroasani sa jabukama

Sastojci
Broj porcija: 16

  • 150 g pšenice ili brašna
  • 1/2 kašike praška za pecivo (bez glutena)
  • 2 kašike kokosovog šećera
  • 70 g kokosovog ulja
  • 150 g grčkog jogurta od kozjeg mleka (10% masnoće)
  • 1/4 kašičice soli
  • 1 kašika sečenih badema
  • 1 kašika šećera ili kokosovog šećera
  • 1/4 kašike cimeta
  • 1 jabuka
  • brašno

Posuđe: velika činija za mešanje, krpa, papir za pečenje, pergament papir, rerna, daska za sečenje, mala činija za mešanje, nož, oklagija, stalak za hlađenje (opciono) 

U velikoj činiji promešajte pšenicu, prašak za pecivo, kokosov šećer i so. Dodajte jogurt i kokosovo ulje i mešajte rukama da postane glatko.

Prekrijte činiju krpom i ostavite u frižideru na oko 30 minuta. Obložite pleh pergament papirom.

U međuvremenu, iseckajte bademe i dodajte šećer i cimet. Prethodno zagrejte rernu na 150°C.

Na površini na koju ste prethodno stavili brašno, razvucite testo u krug (otprilike 26 cm). Ukoliko je potrebno, koristite papir kao pomoć i dodajte brašno. Isecite pecivo na 16 jednakih trouglova.

Oljuštite, isecite jabuke. Premažite mešaviu od cimeta i badema preko trouglova. Stavite parčiće jabuke na svaki deo testa. 

Zarolajte testo spolja ka unutra, obuhvatajući time parče jabuke.

Stavite mini kroasane na papir za pečenje i premažite ostatkom mešavne od badema i cimeta. Stavite u rernu i pecite približno 15 - 18 minuta na 150°C. Ostavite da se ohladi. Uživajte!

Plašite se nereda? Nemojte!

Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.