Somat Logo

Patlidžan i parmezan

Sastojci
Broj porcija: 8

  • 3 patlidžana
  • 1 beli luk
  • 1 crni luk
  • 1 kašika ruzmarina
  • 6 kašika bosiljka
  • 2 kašike sušenog origana
  • 2 kašike sušene majčine dušice
  • 1 kašika paradajz sosa
  • 750 g konzerviranog paradajza
  • 500 g mocarele
  • 100 g parmezana
  • maslinovo ulje

Posuđe: daska za sečenje, nož, velika šerpa, tiganj, vatrostalna posuda, rerna

Tanko iseckajte crni i beli luk. Grubo isecite bosiljak i ruzmarin. Dodajte origano i majčinu dušicu. Isecite patlidžan po dužini.

U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje i crni i veli luk na srednjoj temperaturi na oko 5 - 7 minuta. Dodajte sos od paradajza i nastavite da mešate po potrebi na minut ili dva.

Dodajte paradajz u šerpu i ostavite da se krčka.

Dodajte so, biber, origano, majčinu dušicu i ruzmarin u paradajz sos. Ostavite da se krčka približno 10 - 15 minuta.

U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte patlidžan i pržite oko 2 ili 3 minuta sa obe strane. Ostavite sa strane.

Isecite mocarelu na parčiće približne debljine kao patlidžan.

U vatrostalnoj posudi napravite dva sloja patlidžana, mocarele i sosa od paradajza.

Prethodno zagrejte rernu na 180°C. Pospite vrh bosiljkom i parmezanom. Prebacite u rernu i pecite na oko 20 - 25 minuta dok ne postane zlatno braon. Dekorišite svežim listovima bosiljka i uživajte u toplom jelu!

Plašite se nereda? Nemojte!

Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.