Somat Logo

Pileća šavarma sendvič sa dresingom od manga

Sastojci
Porcije: 4

  • 1/2 kg pilećih prsa
  • 1/2 lepinje
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1 karanfilić
  • 1/2 kašičice mlevene kurkume
  • 1/2 kašike mlevenog korijandera
  • 1/2 kašike mlevenog kumina
  • 1/4 kašičice mlevenog kardamona
  • 1/4 kašičice kajen paprike
  • 1 kašičica dimljene paprike u prahu
  • 1 kašičica soli
  • 1,5 kašika biljnog ulja
  • 1/2 manga
  • 1/2 kašičice tahini namaza
  • 1 kašika soka od limuna
  • 2 kašike jogurta
  • 1/2 glavice zelene salate
  • 1/2 krastavca
  • 1,5 paradajza
  • 1/2 crvenog luka
  • 50 g crnih maslinki iz tegle
  • ukiseljene ljute papričice (opciono)

Posuđe: činija, kesa za zamrzivač sa zipom, daska za sečenje, nož, spatula, papir za pečenje, rerna, seckalica, tiganj za grilovanje

1. Naseckajte pileće grudi na tračice. Stavite beli luk u prahu, karanfiliće, mleveni korijander, mlevenu kurkumu, mleveni kumin, mleveni kardamom, kajen papriku, dimljenu papriku u prahu i so u činiju. Dobro promešajte. Stavite pileće grudi i ulje u mešavinu začina i uvaljajte meso tako da se u potpunosti obloži. Za najbolje rezultate stavite u kesu za zamrzivač sa zipom i ostavite da se marinira u frižideru najmanje oko 3 sata ili tokom noći.

 

2. Prethodno zagrejte rernu na 220 °C / 430 °F. Prebacite mariniranu piletinu na papir za pečenje i pecite pribl. 15 min. Kada se ispeče, izvadite piletinu iz rerne i ostavite da kratko odstoji.

3. U međuvremenu oljuštite mango i grubo iseckajte. Prebacite u seckalicu, dodajte tahini i sok od limuna i izmiksujte u finu pastu. Sipajte jogurt i promešajte dok se smesa u potpunosti ne sjedini. Ostavite po strani.

4. Naseckajte lepinju na kriške i pecite u tiganju za grilovanje na srednjoj temperaturi.

 

5. Za salatu tanko naseckajte krastavac, paradajz, crveni luk, zelenu salatu i ukiseljene ljute papričice, ako ih koristite. Isecite maslinke na pola. Da biste sjedinili smesu, razmažite sos od manga i jogurta na blago istostiranu lepinju, dodajte željene sastojke salate i piletinu iseckanu na tračice. Uživajte!

Bojite se da će se napraviti nered? Nemojte!

Kada završite svoj #enjoytogether trenutak, nema potrebe da brinete o prljavim sudovima.
Somat uklanja čak i najuporniju nečistoću, kao što su masnoća i zagorelost, tako da će vaši sudovi ubrzo ponovo biti savršeno čisti.