Somat Logo

Klasični tiramisu

Sastojci
Porcije: 6

  • 250 g maskarpone sira
  • 250 g piškota
  • 2 jajeta
  • 60 g šećera u prahu
  • 100 ml espresa
  • 3 kašike amareta
  • 1 kašika crne čokolade
  • 1 kašika nezaslađenog kakaa u prahu
  • so

Posuđe
velika činija, ručni mikser sa žicama za testo, gumena špatula, posuda za pečenje, rende za sitno rendanje, cediljka sa sitnim otvorima

Korak 1/4

2 jaja – 30 g šećera u prahu – 1 kašika amareta – 250 g maskarpone sira

velika činija – ručni mikser sa žicama za testo

Razdvojite belanca i žumanca. Izmućkajte žumanca sa malo šećera u prahu dok ne dobiju bledu boju i ne zapene. Dodajte amareto i maskarpone sir. Mućkajte dok ne postane glatko.

Korak 2/4

so – 30 g šećera u prahu

gumena špatula

Mutite belanca sa prstohvatom soli dok se ne obrazuje pena sa čvrstim vrhovima. Lagano mućkajte preostalu količinu šećera u prahu. Lagana sjedinite izmućena belanca sa maskarpone kremom.

Korak 3/4

100 ml espresa – 2 kašike amareta – 250 g piškota – 1 kašika crne čokolade

posuda za pečenje – rende za sitno rendanje

Sjedinite espreso i preostalu količinu amareta u plitkoj posudi. Kratko umočite piškote u mešavinu sa espresom i zatim poređajte natopljene piškote na dnu posude za serviranje. Prekrijte ih slojem maskarpone krema i na vrh nanesite fini sloj narendane čokolade.

Korak 4/4

1 kašika nezaslađenog kakaa u prahu

cediljka sa sitnim otvorima

Ponavljajte postupak nizanja slojeva dok se ne iskoriste svi sastojci. Završni sloj premažite maskarpone kremom, pospite narendanom čokoladom i nezaslađenim kako prahom. Držite u frižideru najmanje 3 sata pre serviranja. Uživajte!

Bojite se da će se napraviti nered? Nemojte!

Kada završite svoj #enjoytogether trenutak, nema potrebe da brinete o prljavim sudovima.
Somat uklanja čak i najuporniju nečistoću, kao što su masnoća i zagorelost, tako da će vaši sudovi ubrzo ponovo biti savršeno čisti.