Klasični tiramisu
Sastojci
Porcije: 6
- 250 g maskarpone sira
- 250 g piškota
- 2 jajeta
- 60 g šećera u prahu
- 100 ml espresa
- 3 kašike amareta
- 1 kašika crne čokolade
- 1 kašika nezaslađenog kakaa u prahu
- so
Posuđe
velika činija, ručni mikser sa žicama za testo, gumena špatula, posuda za pečenje, rende za sitno rendanje, cediljka sa sitnim otvorima

Korak 1/4
2 jaja – 30 g šećera u prahu – 1 kašika amareta – 250 g maskarpone sira
velika činija – ručni mikser sa žicama za testo
Razdvojite belanca i žumanca. Izmućkajte žumanca sa malo šećera u prahu dok ne dobiju bledu boju i ne zapene. Dodajte amareto i maskarpone sir. Mućkajte dok ne postane glatko.

Korak 2/4
so – 30 g šećera u prahu
gumena špatula
Mutite belanca sa prstohvatom soli dok se ne obrazuje pena sa čvrstim vrhovima. Lagano mućkajte preostalu količinu šećera u prahu. Lagana sjedinite izmućena belanca sa maskarpone kremom.

Korak 3/4
100 ml espresa – 2 kašike amareta – 250 g piškota – 1 kašika crne čokolade
posuda za pečenje – rende za sitno rendanje
Sjedinite espreso i preostalu količinu amareta u plitkoj posudi. Kratko umočite piškote u mešavinu sa espresom i zatim poređajte natopljene piškote na dnu posude za serviranje. Prekrijte ih slojem maskarpone krema i na vrh nanesite fini sloj narendane čokolade.

Korak 4/4
1 kašika nezaslađenog kakaa u prahu
cediljka sa sitnim otvorima
Ponavljajte postupak nizanja slojeva dok se ne iskoriste svi sastojci. Završni sloj premažite maskarpone kremom, pospite narendanom čokoladom i nezaslađenim kako prahom. Držite u frižideru najmanje 3 sata pre serviranja. Uživajte!
Bojite se da će se napraviti nered? Nemojte!
Kada završite svoj #enjoytogether trenutak, nema potrebe da brinete o prljavim sudovima.
Somat uklanja čak i najuporniju nečistoću, kao što su masnoća i zagorelost, tako da će vaši sudovi ubrzo ponovo biti savršeno čisti.