Somat Logo

Roštiljanje pilećih krilaca

Sastojci
Porcije: 4

  • 1 čen svežeg belog luka
  • 2½ limete (podeljeno)
  • 1 ljuta papričica
  • 20 g korijandera (podeljeno)
  • 500 g pilećih krilaca
  • 6 kašika maslinovog ulja (podeljeno)
  • 200 ml sosa za roštilj
  • 200 ml kisele pavlake
  • so
  • biber
  • šećer
  • paprika

Posuđe
ljuštilica, cediljka za citruse, rerna, daska za sečenje, nož, hvataljke, kesa za zamrzivač, pleh za pečenje, papir za pečenje, mala činija

Korak 1/6

1 čen svežeg belog luka – 2 limete – 1 ljuta papričica – 20 g peršuna

ljuštilica – cediljka za citruse – rerna – daska za sečenje – nož

Prethodno zagrejte rernu na 180 °C / 350 °F. Izgnječite beli luk i uklonite zelene listove. Narendajte i iscedite limete. Sitno naseckajte beli luk, ljutu papričicu i korijander.

Korak 2/6

500 g pilećih krilaca – so – biber

hvataljke

Začinite piletinu solju i biberom.

Korak 3/6

5 kašika maslinovog ulja – 200 ml sosa za roštilj – so – biber – šećer – paprika

kesa za zamrzivač

U velikoj kesi za zamrzivač izmešajte beli luk, ljutu papričicu, sok od limete, izrendanu koru limete, polovinu korijandera, maslinovo ulje i sos za roštilj sa piletinom dok se dobro ne sjedine. Začinite solju, biberom, šećerom i paprikom.

Korak 4/6

pleh za pečenje – rerna – papir za pečenje

Izvadite pileća krilca iz kese za zamrzivač i iscedite višak tečnosti. Rasporedite pileća krilca na plehu za pečenje koji je obložen papirom za pečenje i pecite oko 25–30 min. na 180 °C / 350 °F dok ne dobiju braonkastu koricu. Prevrnite pileća krilca na polovini pečenja.

Korak 5/6

½ limete – 200 ml kisele pavlake – 1 kašika maslinovog ulja – so – biber – šećer

cediljka za citruse – mala činija

Narendajte limetu. U maloj činiji izmešajte kiselu pavlaku, preostalu količinu korijandera, sok od limete, so, ljutu papričicu, šećer i maslinovo ulje.

Korak 6/6

Uživajte u svežem umaku i pilećim krilcima.

Bojite se da će se napraviti nered? Nemojte!

Kada završite svoj #enjoytogether trenutak, nema potrebe da brinete o prljavim sudovima.
Somat uklanja čak i najuporniju nečistoću, kao što su masnoća i zagorelost, tako da će vaši sudovi ubrzo ponovo biti savršeno čisti.