Somat Logo

Hajde da dočekamo Mesec sreće zajedno!

Slavimo Mesec sreće i uticaj koji sreća ima na nas i naše živote. Hajde da odvojimo više vremena za obeležavanje sitnica zbog kojih smo srećniji. One su izuzetno važne za našu dobrobit. Kada sedimo zajedno za trpezarijskim stolom ili u kuhinji i peremo sudove – dok se deca igraju sa špagetama i zasmejavaju roditelje koji vrte glavom... Hajde da se vratimo na bitne stvari i ono što je zaista važno u životu. Kvalitetno zajedničko vreme sa najmilijima.

#UŽIVAJTEZAJEDNO i učestvujte u sreći!

Trenuci u kojima uživamo zajedno su ključ prave sreće. Iskustva i priče koje delimo sa porodicom i prijateljima. Možda su to zagoreli kolači od prošlog Božića ili mamin jelovnik koji je oduševio čak i baku. Veliki deo najlepših priča nastane baš za trpezarijskim stolom.

Jer niko ne želi da bude sam. Naročito sada. Ali to nije uvek tako lako. Zahvaljujući digitalizaciji, postoji bezbroj načina da virtuelno ostanemo u kontaktu. Treba da iskoristimo to. Što je češće moguće.

Kuvajte zajedno, jedite zajedno.

Zajednički obroci usrećuju ljude. Čak i naučnici tako tvrde. Klasična situacija u kojoj deca, mladi, pa čak i odrasli sede za stolom sa mobilnim telefonima u rukama i jedva progovore jedni s drugima je nešto što sve češće viđamo. Vreme je da se to promeni – isključite telefon i pojačajte sreću. Kada jedete zajedno, to pojačava vašu socijalnu dobrobit i doprinosi vašoj sreći. I ne zaboravite na kuvanje! Iskoristite zajedničko vreme i počnite da kuvate zajedno. To je odličan način da podelite priče i sreću dok se zabavljate. Bez pritiska! Nije važno kako kuvate i šta kuvate – važno je da kuvate. Redovno kuvajte. Najbolje bi bilo sa jednim prijateljem – naravno, uz poštovanje mera u vezi sa koronom. Ili kuvajte sa svojom porodicom. Nije važno s kim. U doba digitalizacije i sve većeg egoizma, potrebno je da se vratite bitnim stvarima u životu. Mnogi ljudi vole i da kuvaju sami. I to je isto u redu. Ali sigurni smo da bi neki od njih bili srećniji kada bi provodili vreme u kuhinji zajedno sa prijateljima. Pa ko bi drugi pazio na povrće na roštilju?

Sastojci za sreću

Poznato je da hrana utiče na raspoloženje. Samo zamislite kako se osećate kada duže vreme niste ništa jeli. Postanete malo nervozni, zar ne? Sada je Mesec sreće – vreme za uživanje! Da, čokolada izaziva sreću i obožavamo kako se osećamo dobro zbog nje. Ali postoji još supernamirnica koje izazivaju sreću. Avokado izaziva sreću i sadrži kvalitetne hranljive materije i vitamine. Možete da ga dodate na krišku tosta sa sveže iseckanim paradajzom ili da napravite lepu činiju griovane pileće salate sa avokadom. Pozovite prijatelje na načo veče uz filmove i napravite gvakamole i umake. A tu je i voće, naravno. Npr. bobičasto voće, banane i grožđe izazivaju osećaj sreće, pa zato ujutru napravite smuti za dobar početak dana.

Srećna jela

Niko ne voli da pere sudove, ali to ne znači da zabava tu mora da se završi. Pustite svoju omiljenu listu pesama i uživajte u ritmovima. Pored toga, možete da iskoristite listu pesama kao štopericu. Probajte da završite sređivanje sudova dok se pesme ne završe. To će vam pomoći da uštedite vreme, a i popraviće vam raspoloženje.

Evo naših najboljih pet pesama:

 1. Motive – Ariana Grande
 2. Say So – Doja Cat
 3. Dreamcatcher – Keke Palmer
 4. WOW – Zara Larsson
 5. Happy – Pharrell Williams

Trikovi za sreću

Nema ništa bolje nego kad započnete dan svežim smutijem, zar ne? Čista sreća. Ali niko ne voli čišćenje koje sledi. Zato evo jednog pametnog trika za to. Pomešajte deterdžent i vodu da operete unutrašnjost blendera i sačuvajte prste od sečiva u njemu. Izblendujte oko 30 sekundi, pa prospite vodu sa deterdžentom i isperite uređaj. Toliko je jednostavno.

Pronađite svakodnevne ideje i uključite se u izazov #MojReceptZaSreću!

 1. Iskustvo: Spremite neki nov dezert sa porodicom i podelite sliku
 2. Cilj: Uživajte u porodičnoj večeri i podelite svoje glavne ciljeve za sledeću godinu
 3. Davanje: Podelite recept za svoj omiljeni obrok i pogledajte da li vaši prijatelji uživaju u njemu
 4. Dobra hrana: Napravite zdrav smuti za svoju porodicu sa njihovim omiljenim voćem i povrćem i podelite živopisnu sliku
 5. Druženje: Napravite večeru na daljinu sa prijateljima i podelite sliku
 6. Vežbanje: Napravite pauzu, izađite na svež vazduh i podelite sliku
 7. Zahvalnost: Pokažite ljudima sa kojima ćete danas razgovarati da ih cenite i zahvalite im se na nečemu što rade u čemu vi najviše uživate

Pročitajte više o izazovu

Ne brinite o neredu!

Ništa ne izaziva sreću kao dragoceni zajednički trenuci i obroci koje delimo. Mi samo želimo da vas podstaknemo da zajedno kuvate, jedete i provodite vreme bez brige oko nereda posle – zbog toga smišljamo proizvode se lako pobrinu za njega. Da biste vi imali više vremena za zabavu sa najmilijima. I nemojte da trošite previše vremena na sređivanje nereda.