Uskrs 2020: kako da osvežite zabavom tri uskršnje tradicije

12. aprila proslavljamo kraj perioda posta: srećan Uskrs svima! Naravno, svaka država, pa čak i svaka porodica ima svoju uskršnju tradiciju. Jedno je svima zasigurno zajedničko: uživamo sa porodicom, jedemo slasnu hranu i želimo da učestvujemo u zabavnim aktivnostima sa uskršnjim jajima! Da bismo osvežili vaš Uskrs 2020, predstavljamo vam tri uskršnje tradicije sa zabavnim preokretom #EnjoyTogether.

Farbanje uskršnjih jaja sjajnim bojama

Ljudi u centralnoj i istočnoj Evropi ne bi mogli da zamisle proslavu Uskrsa bez tvrdo kuvanih, ofarbanih jaja. Obično služe kao dekoracija na trpezi. Ako do sada niste sami farbali uskršnja jaja, to vam toplo preporučujemo! Bilo da običnim bojama ofarbate tvrdo kuvana jaja ili ih ukrasite raskošno: transformisanje običnih jaja u blistava uskršnja jaja biće neverovatno zabavno i za vas i za vašu decu! Na internetu možete da pronađete gomilu jedinstvenih dekoracija za uskršnja jaja, od svetlucavih nalepnica do boja koje svetle u mraku za noćnu potragu za uskršnjim jajima. Kladimo se da vam nimalo neće biti dosadno tokom praznika…

Potraga za uskršnjim jajima sa trakom za praćenje

Naravno, to nije kraj tipičnim uskršnjim tradicijama sa jajima. Vaša deca se već raduju Potrazi za uskršnjim jajima tokom praznika. A oni nisu jedini koji uživaju u ovoj uskršnjoj tradiciji – najpre možete da se igrate uskršnjeg zeke i možete da izaberete sva mesta za skrivanje uskršnjih poslastica, a zatim možete da uživate u Potrazi za uskršnjim jajima zajedno sa najmilijima.

Zanimljivost: veruje se da uskršnji zeka datira iz 1700-ih. Pensilvanijski Holanđani su verovali u takozvanog zeku „Oschter Haws” ili „Osterhase”, koji je manje-više sličan uskršnjem zeki koji nam je danas poznat. Zeka Oschter Haws je polagao jaja u travi, a za njih su deca pravila gnezda i za kojima su tragala – tako se rodila ideja o potrazi za jajima zeke Oster Haws! Ali uskršnji zeka nije zadužen za skrivanje slatkiša u svakoj državi. Na primer, u Francuskoj postoji verovanje da leteća uskršnja zvona dele čokoladu deci. Bilo kako bilo, želimo da podelimo omiljena mesta za skrivanje sa vama. Naravno, za potragu smo izabrali kuhinju. Naših pet najboljih mesta za skrivanje uskršnjih jaja uključuju: korpu sa voćem, rernu, frižider, abažur i mašina za pranje sudova!

Što su vaša deca starija, bolje su im poznata tipična mesta za skrivanje uskršnjih jaja. U tom slučaju „Traka za praćenje” može da bude zabavan dodatak tradicionalnoj Potrazi za uskršnjim jajima. Svakom detetu dodeli traku određene boje, koju moraju da prate da bi došli do blaga. Verovatno zvuči jednostavnije nego što zapravo jeste: možete da vežete trake oko drveća, da ih isprepletate sa drugim trakama i da vodite decu oko kuće!

Uskršnji ručak i borba jajima

Pored ofarbanih uskršnjih jaja možete i da pripremite ceo uskršnji ručak za celu porodicu – jer šta je bolje od toga da se okupite sa najbližim tokom praznika? U Rumuniji možete doživeti najekstravagantniji uskršnji ručak na svetu: tradicionalni uskršnji ručak obično uključuje od četiri do pet jela! Ako više volite jednostavna, ali ipak slasna jela za uskršnji ručak, imamo neke recepte koji se jednostavno pripremaju. A uz Mer i Somat ne morate ni da brinete kako ćete sve posle oprati – jer ne želimo da perete posuđe čitavu večnost kad umesto toga možete kvalitetno da provedete vreme sa porodicom.

Ali još nismo završili sa zabavnim  uskršnjim tradicijama. Mnogi narodi takođe neguju tradiciju „borbe jajima”, koju jednostavno možete da uskladite sa svojim slavljem za malo zabave sa gostima. Svi možete zajedno da uživate u ovoj igri: svaka runda se sastoji iz kuckanja dva tvrdo kuvana jajeta. Jaje sa najtvrđom korom pobeđuje, a gubitnik mora da pojede sva skuvana jaja koja pobednik razbije – jednostavno je, a toliko zabavno! Probajte i sami. Sigurni smo da u kombinaciji sa našim drugim aktivnostima sa jajima za Uskrs 2020. možete maksimalno da uživate u slavlju zajedno sa voljenima.

Bojite se nereda? Nemojte!

Kada završite svoj #enjoytogether trenutak, nema potrebe da brinete o prljavim sudovima.
Uz Somat, sudovi će ponovo biti čisti očas posla! 
Naše moćne formule čiste čak i najuporniju nečistoću kao što je masnoća i zagorelost, tako da vi možete još više da uživate u vremenu koje provodite sa voljenima!

Saznajte više

  • Upoznajte se sa našom inicijativom #enjoytogether

  • Ko kaže da pranje sudova mora da bude dosadno? Uz ove trikove zabava je zagarantovana! A sa našim moćnim proizvodima pranje sudova je neverovatno lako!

  • Pronađite savršeni recept koji će oduševiti vaše najmilije na sledećem zajedničkom okupljanju.