Broj porcija: 4
Sastojci:
- 400 g konzervisane leblebije
- 800g konzervisanih mlevenog paradajza
- 15 g đumbira
- 4 režnja belog luka
- 1 crni luk
- 1 tajlandski čili
- 1 kašika masala mase
- 1 kašika mlevenog kumina
- 1 kašika kurkume
- 1/2 kašike čilija u prahu
- 4 kašike putera
- 50 ml vode
- so
- peršun (za ukus)
- naan hleb (za serviranje)
- pirinač (kuvan, za serviranje)
Posuđe: daska za sečenje, nož, sito, seckalica za hranu, tiganj, gumena lopatica
Oljuštite đumbir i beli luk. Oljuštite i iseckajte luk. Procedite konzervisanu leblebiju čuvajući tečnost za drugi recept, ukoliko želite. Dodajte oljušteni đumbir i beli luk, Thail čili, masala masu, mleveni kumin, kurkimu i čili u prahu u secka i blendirjte dok ne postane glatka masa.
Zagrejte puter na tiganju na srednjoj temperaturi. Dodajte crni luk i sos i pržite približno 5 minuta ili dok ne postane prozirno. Dodajte ljuti sos, izdrobljenje leblebije, mleveni paradajz i vodu i ostavite da se krčka približno 10 minuta.
Začinite sa solju po ukusu. Ukrasite peršunom i servirajte naan hleb i kuvani pirinač. Uživajte!
Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.