Somat Logo

PITANJA I ODGOVORI

Kako da pripremim posuđe za pranje?

Za najbolje rezultate pranja razvrstajte posuđe. Najbolje ovim redom: stakleno posuđe, porcelansko posuđe, pribor za jelo, šerpe i lonci.

Za lako pranje, potopite šerpe sa osušenim ostacima hrane u vodu sa nekoliko kapi tečnosti za sudove Mer.

Obrišite svu preostalu hranu kao što su spanać i kelj kuhinjskim papirom; tako nećete morati da menjate vodu za ispiranje previše često.

Kako se pravilno peru sudovi?

Pustite toplu vodu da teče i dodajte sredstvo za pranje posuđa Mer prema uputstvu koje se nalazi na proizvodu. Potrebna količina zavisi od tvrdoće vode. Previše pene može negativno da utiče na proces sušenja.

Prvo operite čaše, šolje i pribor za jelo pa tek onda prljavije posuđe. Perite lonce i šerpe na kraju da biste što više iskoristili vodu za pranje posuđa.

Kako da se ponašam sa priborom za pranje posuđa?

Da biste postigli najbolje i najhigijenskije rezultate pri pranju posuđa, trebalo bi redovno da menjate sunđere i kuhinjske krpe i da perete krpe na 60° C. Za najbolje rezultate, perite četke za pranje posuđa u mašini za pranje sudova.

Za koje materijale mogu da koristim tečnost za sudove Mer?

Možete da koristite tečnost za sudove Mer za pranje posuđa od bilo kog materijala. Bez obzira da li je to staklo, porcelan, plastika, nerđajući čelik ili srebro - Mer će vam uvek dati penušav rezultat i zaštititi čak i vaš najdragoceniji servis za ručavanje.

Ali polje primene Mer-a se ne ograničava na to. Takođe se može koristiti za čišćenje kuhinjskih aparata, perivih površina, stakla, prozora ili masnih fleka na odeći. Kao što vidite koristi Mer-a su gotovo bezgranične. Za šta vi koristite Mer?

Da li je higijenski prati posuđe sredstvom za pranje posuđa Mer?

Mer obezbeđuje da vaše posuđe bude oprano na higijenski način. Druge tečnosti za pranje posuđa sa antibakterijskim svojstvima nisu neophodne, ni sa zdravstvene ni sa ekološke tačke gledišta.

Potapanjem ispranog posuđa u sudoperu sa toplom vodom koja sadrži nekoliko kapi Mer-a, eliminisaće se svi ostatci hrane.

Da li su tečnosti za sudove Mer bezopasne po životnu sredinu?

Svi surfaktanti koje mi koristimo su bezopasni po životnu sredinu i biorazgradivi (u skladu s OECD, Test 301). Materijal od kojeg je napravljena boca (PET) može da se reciklira, a i sam je napravljen od 25% recikliranog materijala.

Kako da koristim dozer na boci tečnog deterdženta Mer?

Povucite dozer nagore da otvorite bocu. Sipajte nekoliko kapi Mer-a u vodu za pranje posuđa; najbolje je da to uradite tako što ćete blago nagnuti bocu. Nakon upotrebe, možete ponovo da zatvorite bocu jednostavnim pritiskom dozera nadole.

I još nešto: Mer dozer može da se okreće u svim pravcima, što ga čini pogodnim i za desnoruke i za levoruke osobe.

Da li ste znali da je veliki deo posla prilikom osmišljavanja proizvoda bio posvećen dizajnu našeg dozera, koji je postao zaštitni znak Mer-a baš kao i besprekorna Mer boca?

Da li moram da nosim rukavice prilikom pranja posuđa uz pomoć tečnosti za sudove Mer?

Generalno, svi tečni deterdženti za pranje posuđa Mer su savršeno pogodni za pranje posuđa bez rukavica.

Ako imate osetljivu kožu, preporučujemo vam da koristite neki od proizvoda iz balsam linije: Mer balsam aloe vera, kamilica ili „hands and nails“.

Hipoalergenska sredstva za pranje posuđa iz našeg asortimana Mer Sensitive ne samo da peru uz povećanu moć odmašćivanja, već takođe štite i neguju vašu kožu zahvaljujući svojim visokokvalitetnim, dermatološki testiranim formulama.

Da li moram da potopim posuđe pre pranja?

Ako želite sebe da poštedite beskrajnog trljanja prilikom pranja posuđa, možete da potopite posuđe sa osušenim ostacima hrane u vodu sa nekoliko kapi tečnosti za sudove Mer. Time ćete olakšati proces pranja posuđa. Probajte!

Da li moram da osušim oprano posuđe?

Kada koristite sredstvo za pranje posuđa Mer, nećete morati ručno da sušite posuđe. Postićićete sjajne rezultate sušenja postavljanjem sudova na stalak za sušenje. Stavite pribor za jelo u odgovarajuću cediljku sa ručkama na dole. Očišćeno i isprano posuđe osušiće se bez napora i higijenski na vazduhu.

Savet: čaše će se osušiti bez ostavljanja tragova ako ih postavite naopako na čistu kuhinjsku krpu.

Kako treba da perem veoma zaprljane sudove?

Nemojte da se zamarate napornim ribanjem koristeći žicu za ribanje sudova. Potopite svoje posuđe ili zaprljani deo posuđa u vodu sa nekoliko kapi tečnosti za sudove Mer. Time ćete olakšati proces pranja posuđa. Probajte!