Porcije: 2
Sastojci
- 250 g špageta od spelte
- 2 avokada
- 1 čen belog luka
- 10 čeri paradajza
- 40 g rukole
- ½ glavice crnog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- 200 ml soka od narandže
- 1 kašičica sirupa od agave
- ½ limete (sok)
- 200 ml bujona od povrća ili vode od paste
- 2 kašike svežeg origana za garniranje
- so
- biber
Pribor: velika šerpa sa poklopcem, seckalica ili blender, daska za sečenje, nož, veliki tiganj
Stavite vodu u veliku šerpu sa poklopcem da provri na srednje visokoj temperaturi. Posolite vodu i dodajte špagete od spelte. Smanjite vatru na srednju i kuvajte 8–10 minuta dok ne budu al dente
U međuvremenu, napravite sos i pripremite prelive. Oljuštite avokado i izvadite košticu. Isecite avokado na komadiće. Paradajz nasecite na četvrtine i krupno naseckajte rukolu. Padarajz i rukolu ostavite sa strane za serviranje. Oljuštite čen belog luka i naseckajte crni luk. Prebacite avokado u seckalicu ili blender.
Dodajte u seckalicu beli i crni luk, maslinovo ulje, sok od narandže, sirup od agave i sok od limete. Začinite solju i biberom. Seckajte na većoj brzini oko 30 sekundi, dok ne postane glatko i kremasto. Dodajte bujon od povrća ili vodu od paste i miksujte na većoj brzini još 10 sekundi.
Kada pasta bude gotova, ocedite je i prebacite u veliki tiganj. Dodajte sos od avokada i mešajte dok pasta ne bude dobro uvaljana. Zagrevajte pastu na tihoj vatri oko 2 minuta. Začinite solju i biberom i podelite u tanjire.
Pre serviranja odozgo stavite četvrtine paradajza.
Pospite svežim origanom i dodaje rukolu. Servirajte odmah. Uživajte!
Nakon što ste završili sa svojim #enjoytogether trenutkom, ne morate da se brinete zbog prljavog posuđa. Sa Somatom ćete otkloniti čak i najtežu prljavštinu, poput masnoće i zagorelosti, tako da je vaše posuđe lako perfektno čisto.