Skip to Content

Koliko tečnosti za sudove treba da koristim?

Dugotrajnost deterdženta Mer omogućava vam da operete veliku količinu sudova veoma malom količinom tečnosti. Korišćenje odgovarajuće količine tečnosti za sudove sprečava njeno rasipanje i, shodno tome, štedi vam novac. Može i da olakša ispiranje sudova. Ako koriste previše tečnosti, možda morate duže da držite tanjire, šolje i pribor pod vodom da biste uklonili svu penu. Time rasipate vodu i vreme, a ako sudovi nisu dobro isprani, mogu da zadrže ukus tečnosti za sudove. To može da utiče na ukus hrane i pića koji će se onda osećati na penu.

Prava doza tečnosti za sudove zavisi od proizvoda koji koristite. Zavisi i od toga za šta koristite tečnost za sudove. Tečnost za sudove ima mnoge namene. Na primer, možete je koristiti za pranje auta, ribanje prljavštine sa aparata ili brisanje poda.

Međutim, ako perete sudove ručno, evo nekih saveta o pravilnom doziranju za pranje deterdžentom Mer.

Mer Original i Mer Balzan: pravilno doziranje

Za nekoncentrovane Mer tečnosti za sudove normalna doza od 5 ml (odnosno 1,5 kašičica) na 5 litara vode obično je sve što vam treba.

Ako treba da uklonite uporne, zalepljene komadiće hrane i mrlje, moraćete da koristite više tečnosti za sudove i ostavite sudove potopljene nekoliko minuta. Oko 5 ml na 1 litar vode trebalo bi da bude dovoljno da očistite sudove.

Mer Limun: pravilne doze

Važno je znati koliko deterdženta treba da koristite i kada perete Mer limunom. Pod normalnim okolnostima, oko 3 ml (odnosno 1 kašičica) tečnosti za sudove na 5 litara može da ukloni nečistoću sa sudova. Ali ako perete šerpe, tiganje i druge jako umrljane sudove, trebaće vam dodatna snaga. Koristite oko 5 ml (1,5 kašičica) tečnosti za sudove na svaki litar vode i obavezno potopite sudove na nekoliko minuta da biste olakšali čišćenje.

Da li treba da se pojavljuju mehurići?

Veliki broj ljudi pogrešno smatra da su pena i tečnost za sudove isto, pa čim ponestane sapunice, oni dodaju još tečnosti za sudove u rastvor. Tečnost za sudove je u stvari prisutna još dugo posle nestanka fizičkih tragova (tih prelepih mehurića). U većini slučajeva možete nastaviti da perete sudove i očistite ih čak i ako uopšte nema pene.

Znate li koliko tečnosti za sudove treba da koristite? Pratite preporuke pravilnog doziranja za izabranu Mer tečnost za sudove da biste izbegli prekomerno korišćenje.

Povezani članci

  • Pogledajte i isprobajte naše savete za čišćenje!

  • Pogledajte ova postupna uputstva za efikasno pranje sudova.

  • Imate problem sa održavanjem čistoće sudova tokom kampovanja? Isprobajte ova uputstva laka za praćenje!