Skip to Content

Da li je naša tečnost za sudove pogodna za osetljivu kožu?

Ako imate osetljivu kožu i pitate se da li smete da perete tanjire i čaše bez stavljanja gumenih rukavica ili da operete ruke posle spremanja jela tečnošću za sudove, treba da uzmete u obzir nekoliko stvari.

Razumevanje važnosti pH vrednosti tečnosti za sudove

Pojam pH je simbol koji označava „potencijal vodonikovih jona”. Postoje različiti pH nivoi koji pomažu pri utvrđivanju nivoa alkala ili kiseline u tečnostima rastvorljivim u vodi, kao što je tečnost za sudove.

Ako imate osetljivu kožu, tečnost za sudove treba da ima vrednost pH koja je neutralna ili približno neutralna u odnosu na kožu. pH vaše kože je oko 5,5, i važno je da pronađete tečnost za sudove sličnog nivoa. Mer za osetljivu kožu ima pH nivo između 5 i 6, a opseg osnovnog Mer deterdženta ima pH nivo od 7 do 8. Što je nivo pH viši, veća je verovatnoća da će tečnost za sudove narušiti kiselinski omotač vaše kože, odnosno tanak sloj kiseline koji sprečava prodor bakterija i pomaže u održavanju prirodnih ulja. Kad se kiselinski omotač naruši, može da dođe do pojave nekoliko simptoma:

  • Suva koža
  • Ispucala koža
  • Dermatitis
  • Ekcem
  • Osip

Zato je važno da koristite tečnost za sudove sa odgovarajućim balansom pH.

Koričšćenje tečnosti za sudove ako imate alergiju ili osnovno stanje

Tečnost sa sudove sa mirisom ili bez njega ne bi trebalo da izaziva iritacije ili alergije na koži ako se prate uputstva sa pakovanja. Međutim, ako već imate alergiju, možda bi trebalo da koristite neki blaži proizvod. Porazgovarajte sa dermatologom o alergiji na deterdžente pre kupovine tečnosti za sudove. Možda će lekar moći da vam pomogne da razumete koja će tečnost za sudove najviše odgovarati vašoj koži.

Najbolja tečnost za sudove za osetljivu kožu

Kada je u pitanju osetljiva koža, Mer balzam je naša najbolja opcija. Ovaj deterdžent prilagođen koži krajnje je blag i nežan, ali i dalje veoma moćan kada je u pitanju temeljno pranje sudova. Možete da izaberete:

  • Mer balzam aloe vera

Ako i dalje strepite da ne dobijete alergijsku reakciju ili oštetite kiselinski omotač, razmislite o korišćenju gumenih rukavica pri pranju sudova. Rukavice za pranje mogu da budu sjajna opcija i ako imate suvu kožu. One štite vašu osetljivu kožu od dodatnog oštećenja dok se zaceljuje.

Povezani članci

  • Da li želite da vodite računa o svom uticaju na životnu sredinu? Probajte našu biorazgradivu tečnost za sudove!

  • Pronađite savršenu dozu tečnosti za sudove!

  • Želite li da sprečite pojavu bakterija i bacila u kuhinji? Pogledajte naše savete!