Tablete, prašak ili gel – koji je najbolji deterdžent za sudomašinu i kako se koristi

Deterdženti za sudomašinu postoje u svim oblicima i veličinama. Koji je pravi za vas? Pa, najkraći odgovor glasi: onaj koji vam se najviše sviđa. Možete sami da ih uporedite, da testirate najbolje proizvode u svojoj sudomašini i odlučite da li vam najviše odgovaraju tablete, prašak ili gel. Kako su tablete za sudomašinu najpopularniji oblik deterdženta za sudomašinu, primetićete da je ponuda proizvoda najveća u ovoj kategoriji. U nastavku se nalaze detaljnije informacije o tome koje su tablete najbolje za određenu namenu.

Deterdžent za sudomašinu u tabletama - najpopularniji proizvod

Tablete za sudomašinu su vrlo popularan oblik deterdženta za sudomašinu. Lako se koriste, efikasne su i postoji veliki asortiman formula. Pošto je dostupan tako veliki broj različitih vrsta tableta za sudomašinu,  verovatno ćete ih pronaći na popustu ili akciji. U tabeli sa poređenjem ispod pogledajte koje su tablete najpogodnije za određenu namenu.

1. Somat Classic Tabs predstavljaju najbolje sredstvo za čišćenje opšte namene ako nameravate da koristite tablete deterdženta u kombinaciji sa pomoćnom solju i sredstvima za ispiranje. U video snimku ispod pogledajte kako da koristite tablete za sudomašinu i kako da dodate so i sredstvo za ispiranje u sudomašinu.

2. Poređenja radi, Somat All in One 8 Actions Powerful Cleaning ima iste karakteristike čišćenja kao i klasične tablete, ali i šest dodatnih prednosti, uključujući trenutnu aktivaciju, uklanjanje fleka od čaja i kafe, zaštitu stakla, sredstvo za ispiranje, so za sudomašinu i zaštitu za mašinu.

3. Ako tražite još efikasniji multiaktivni proizvod, Somat All in One Extra 9 Actions ima iste karakteristike čišćenja kao i klasične tablete, ali i šest dodatnih prednosti proizvoda Somat 7, a broj odlike se penje do 10 uz dodatni neutralizator mirisa, efikasno čišćenje već od 40° i dodatni sjaj za nerđajući čelik.

You need to accept cookies to play this video

Naša najbolja tableta za sudomašinu je Somat Gold 12 Multi-Active. Pored svih gorenavedenih odlika proizvoda, ove tablete nude i dodatnu snagu za čišćenje zagorelih šerpi i tiganja, kao i dodatni efekat sušenja. Bonus: tableta se dobija spakovana u tanku foliju koja ne mora ručno da se skida. Stavite je direktno u odeljak za deterdžent, a ona će se rastvoriti u mašini. Uzgred: nismo jedini koji smatraju da je Somat Gold najbolja tableta za sudomašinu koja postoji. Vodeća nemačka kompanija za testiranje potrošačkih proizvoda „Stiftung Warentest” proglasila je ove tablete najboljim multiaktivnim tabletama u nedavnom poređenju proizvoda, a ocenjene su najboljom ocenom i u drugim testovima.

You need to accept cookies to play this video

Praškasti deterdžent za sudomašinu - klasičan i pouzdan

Praškasti deterdžent za sudomašinu je predstavljao standard pre pojave tableta tokom 1990-ih. Prašak je poput tablete u rastresitom obliku, što vam omogućava fleksibilno doziranje deterdženta. Somat Classic Powder je vaš izbor ako želite da zadržite klasičnu rutinu korišćenja sudomašine. 

Prašak stavljate na isto mesto kao i tablete. Koristite  posudu za merenje ili kašiku za dodavanje praška u dozator za sapun, prema uputstvima za doziranje na pakovanju. Obavezno koristite so i sredstvo za ispiranje jer praškasti deterdžent ne sadrži ove aditive.

Deterdžent za sudomašinu u vidu gela - zvezda u usponu

Gel je poslednjih godina postao veoma popularan.

U video snimku ispod pogledajte kako da koristite gel za sudomašinu.

Doziranje ne može biti jednostavnije, jer se cela formula samo ubaci u dozator za sapun bez otpakivanja.

Još iz ove kategorije